Nyílászárók

Ön tudatos vásárló, így fontosnak tartja, hogy a pénzéért a lehető legjobbat kapja.
Ebben segít Önnek a Rada Árnyékolástechnika.

Szeretettel várjuk bemutatótermünkben!

Nyílászárók fóliázása

Legyen akár egy otthon vagy iroda, mint a világ vezető fóliagyártója, a LLumar évtizedek során számos ismert épületet értékét növelte és tette komfortosabbá a világ számos pontján, bizonyított eredményekkel.

GEALAN ablakok

Minden ablak annyira szép, mint a profil, amiből elkészül.

Schüco ablakok

A megfelelő ajtó, ablak kiválasztása, ha körültekintően jár el nem kis feladat. Sok olyan információval találkozhat, amely újdonság lehet, ami úgy érzi csak megnehezíti a választást. Igazából ez jó hír, mert Ön tudatos vásárló, így fontosnak tartja, hogy a pénzéért a lehető legjobbat kapja.

Nyílászárók fóliázása

Ablakfólia – Kiemelkedő teljesítményt biztosító megoldások üvegfelületekre

Legyen akár egy otthon vagy iroda, mint a világ vezető fóliagyártója, a LLumar évtizedek során számos ismert épületet értékét növelte és tette komfortosabbá a világ számos pontján, bizonyított eredményekkel. A Buckingham Palotától a Vatikánig vagy a Chrysler központig, a LLumar még a legnagyobb igényekkel rendelkező megrendelők elvárásait is teljesíti. Az ablakokra professzionálisan felszerelt LLumar fóliák jelentősen növelik az épületek energia hatékonyságát, megjelenését és funkcionalitását. Ez alacsonyabb energia számlákat, magasabb komfortot és védelmet jelent a tulajdonosok számára.

Komfort és UV védelem

Kontrolálja a Napot

Az ablakok minden épületnek fontos részei, beengedik a fényt és kilátást biztosítanak. Sajnos számos problémát is teremtenek, mint a zavaró ragyogás, hőmérséklet növekedés vagy hő gyarapodás, magas energia költségek, berendezési tárgyak fakulása. A fakulás okai. A LLumar fóliák segíthetnek ezen problémák kontrollálásában amellett, hogy növelik a komfortérzetet és csökkentik az energia költségeket.
 

Takarítson meg energiát

Az ablakok fontos szerepet játszanak a hő és az energia szabályozásában. Egy háztartás energiaköltségeinek közel 50%-a elpazarolt energiából adódik amit a hő veszteség és hő gyarapodás okoz a kezeletlen normál üvegszerkezetek esetén. A LLumar fóliák segíthetnek a fűtési és hűtési költségek csökkentésében, a napenergia visszaverésével és a belső hő megtartásával.

Állítsa meg a káros UV sugarak hatását

A legtöbb textil, berendezési tárgy vagy akár műalkotás kifakulhat, egyszerűen attól, hogy a nap besüt a kezeletlen normál ablakokon. Az UV sugarak több mint 99%-nak kizárásával a LLumar ablakfólia segít megőrizni a berendezési tárgyak, textilek, szőnyegek színét jelentősen lassítva az értékes alkotások elszíneződését és fakulását.

Biztonsági fóliák

A megfizethető védelem

A mai világban a vandalizmus, bűncselekmények, balestek és természeti katasztrófák számos gondot okoznak. Vastag minőségi poliészter fólia alapanyagokat használva, melyek erős ragasztóval kerülnek felszerelésre az  üvegfelületekre, a LLumar biztonsági fólia egy optikailag tiszta és mégis erős védelmet nyújt üvegtörés esetén. A balesetek és szándékos rongálások hatásai jelentősen csökkenthetők. A LLumar biztonsági fólia termékek hatásos védelmet nyújtanak gépkocsik üvegein is egy ütközés vagy lopás esetén.

Tág körű felhasználás

Intézményi épületektől kezdve az üzleteken és lakóépületeken át a professzionális LLumar biztonsági fóliák segítenek az üvegtörések okozta problémák elkerülésében, legyen az épület új vagy akár régi. Az LLumar fólia termékek biztonsági változatai többféle tulajdonsággal rendelkeznek a megfelelő megjelenés és hő védelem biztosítása érdekében. Termékeink rendelkeznek a MABISZ ajánlásával, valamint megfizethető megoldást nyújtanak az intézményekre vonatkozó 28/2007.(IX.29.) miniszteri rendelet biztosításához.

 

Dekoratív fóliák

 
Dekoratív megoldásokA homok fúvott üvegek megnyerőek, de elkészítésük költséges és tisztántartásuk nehézkes. Ezzel ellentétben a LLumar dekoratív fóliák megegyező hatást biztosítanak a homok fúvott üveggel, alacsonyabb áron, valamint egyszerűen tisztán tarthatók a szokásos üvegtisztító szerekkel. A LLumar dekoratív fóliák elérhetők különböző színekben vagy akár mintákkal, biztosítva a stílusos és egyéni megjelenést, alacsony költségek mellett.

Kérje díjtalan felmérésünket és árajánlatunkat!

 

GEALAN ablakok

8000-es profilrendszer

– 6 kamrás rendszer

– Statika

 •     Nagyvonalú tervezés és kivitelezés
 •     Acél általi stabilitás

– Design

 •     Meggyőző megjelenés

– Acrylcolor

 •     Lenyűgöző színek
 •     Acrycolor – a már bizonyított minőség
 •     Magas visszaverődés

– Fadekor

 •     Megtévesztően famintázatú dekorfóliák

– Sokoldalúság

 •     Határtalan kombinálási lehetőségek
 •     A dekor határtalan sokoldalúsága
 •     Kombinálási lehetőségek
 •     Acrylcolor + fadekor

– Hőszigetelés

 •     Tiszta kényelem
 •     Több kamra, kevesebb energiaveszteség

– Betörésvédelem

 •     A biztonságérzetért

– Hangszigetelés

 •     Élvezni a nyugalmat
 •     Hogyan kerüljük el hatásosan a zajt

– 8000 Plus

 •     Különbség ablak és ablak között

– 8000

 •     Minden kívánság teljesül

– 8000-es rendszervizsga

 •     Bevizsgáltatott és jónak talált

– Környezetvédelem

 •     Elkötelezettség az újrahasznosításban

6 Kamrás rendszer

 • A kiváló hangszigetelésért
 • Számít Önnek a jó hangszigetelés és a fa- valamint színes felületek által biztosított egyedi megjelenés?
 • Akkor Önnek a hatkamrás rendszerünket ajánljuk.

Keresztmetszet
 

Beépítési mélység   

 • 74 mm 

Hőszigetelés   

 • Kiváló 

Statika

 • Nagyon jó
 • Nagyvonalú tervezés és kivitelezés
A 8000-es rendszer kifejlesztésekor különös figyelmet szenteltünk a profil stabilitásának. Így nagyrészt kieset a fő kamrák nagy dimenzionálása az acél merevítés felvétele miatt. Az eredmény a standard merevítés igen magas hajlítási szilárdsága, ami szintén a profil stabilitását javítja. Ezáltal már semmi nem áll annak útjában, hogy nagyobb elemeket építsünk, és hogy az ablakgyártás területén az ilyen jellegű igényeket is kielégítsük. 


Acél általi stabilitás:

Profiljaink kamramerevítéséhez kizárólag stabil acélokat használunk, kerülve az olcsóbb,műanyag merevítéseket.

Design

Meggyőző megjelenés

Minden ablak annyira szép, mint a profil, amiből elkészül. Ezért a 8000-esig rendszerünket úgy terveztük, hogy valamennyi optikai elvárásnak megfeleljen: lágy lekerekítések, különböző üveg lécek és sima, csillogó felületek.

Acrylcolor

Lenyűgöző színek

Az építőművészetben az esztétikát a színek, formák és anyagok tökéletes összhangja jelenti. Nincs jelentősége, hogy műemlék jellegű épületekről, modern lakóházakról, vagy ipari felépítménykről van-e szó. A színes acrycolor ablakoknak a homlokzat kivitelezésekor nagy jelentősége van. Az ilyen épületek vonzzák a tekintetet, mintegy összetéveszthetetlen névjegyként szolgálva ezzel. Az ablakok a homlokzat alkotóelemei, melyek napsütésnek, időjárási viszontagságoknak és mechanikai behatásoknak vannak kitéve. Ezzel bebizonyítva, hogy egy színes profil nem mindig színes. Az acrycolor ablakoknak azonban a helyiségek felőli oldala fehér PVC profil, a külső részük pedig színes acrycolor üveg. Ez ellenállóvá teszi a felületet az időjárási tényezőknek, mint napsütés, szél, eső, hideg és hőmérsékletei ingadozások. Valamint az ablakok lecserélésekor sem találkozik szembetűnő színbeli eltéréssel.

Acrycolor – a már bizonyított minőség

Színes acrycolor profiljainkat koextrúziós eljárással készítjük. Ez az egyedi technika lényegesen különbözik más színesítési eljárásoktól. A koextrúzió során a színe acrylréteg elválaszthatatlanná válik a műanyag profillal, biztosítva ezzel a hosszú életű és színtartó réteget.

Magas visszaverődés

A fehér alapréteg az infravörös sugarakat áteresztő acrylréteg alatt teljesen visszaveri a napsugarakat. Ezáltal a profil átmelegedése a minimálisra csökken. A hőmérsékleti különbségek, melyek a fehér és színes profil között keletkeznek, nagyon csekélyek.

Fadekor

Megtévesztően famintázatú dekorfóliák 

Mindenki számára, aki nagy súlyt fektet a természetes kinézetre, anélkül, hogy a modern ablakmegoldásokról le akarna mondani, léteznek műanyag ablakok fadekor kinézettel. Ezzel a tökéleteset válsztja. Hiszen mindegy, hogy egy épület renoválását vagy egy új házat tervez – a KENÉP fadekor ablakok mind kinézetben mind funkcionalitásban megfelelőek. Ezért alkalmas klasszikus stílus elemeként régi építésű házak felújításához, vagy éppen az adott ország adottságainak megfelelő kivitelezéshez. A fadekor ablakok a modern nyílászárók valamennyi pozitív tulajdonságaival, valamint a fa dekoratív tulajdonságaival is egyidejűleg rendelkeznek. 

Sokoldalúság

Határtalan kombinálási lehetőségek 

Egy új kasírozó technológiának köszönhetően az Önök kérésére majdnem minden, tetszés szerinti kombinációt képes legyártani. Az acrycolor, fadekor és univerzális fóliák szinte minden variációja lehetséges, és nincs jelentősége annak, hogy a profil számtalan töréssel vagy lekerekítéssel rendelkezik. 

A dekor határtalan sokoldalúsága 

A gyártás során a dekorfóliák és profilgeometriák nagyon gyorsan kicserélhetőek, mellyel határtalan kombinálási lehetőségek nyílnak meg. 

Kombinálási lehetőségek 

Különböző dekorok a külső és a belső oldalra. A nyílászáró külső oldala illik a homlokzathoz-belül a berendezés stílusához alkalmazkodik az ablak. 

Acrylcolor + fadekor 

Nem kell lemondania az acrycolor kiváló tulajdonságairól akkor sem,ha az ablak belső oldalát dekorfóliával szeretné kiviteleztetni. 

Hőszigetelés

Tiszta kényelem

Az egyre növekvő energiaárak nemcsak a magánháztartások költségeit növelik. A kamrás geometria és a 74mm-es beépítési mélység segítségével azonban a 8000-es rendszer nagyon jó hőszigetelést biztosít költségeit kímélve.

Több kamra, kevesebb energiaveszteség

A profilokban a plusz kamrák hatásosan csökkentik az energiaveszteséget és a hőszigetelő üvegezéssel együtt kellemes klímát biztosítanak a lakásban. A teljes nyílászáró hőszigetelő faktora természetesen függ az üvegezéstől, hiszen a legtöbb esetben az teszi ki az ablak nagy részét.

Betörésvédelem

A biztonságérzetért 

Hogy az ember jól érezze magát saját otthonában, annak a biztonság szintén egy feltétele. A GEALAN a 8000-es rendszerével magas szintű betörésvédelmet biztosít. Nagy hangsúlyt fektetünk az acélmerevítésekre. A profil 74mm-es beépítési mélységével kapcsolatban, meggyőző, konstruktív biztonsági érveket sorakoztat fel, amelyeket a vasalatok tokba történő biztosabb behelyezésével egészíti ki.

Betörésvédelmi osztály 1 (WK1)

 •     Alapvető védelem az alkalmi tolvajok ellen
 •     Földszinti ablakokhoz valamint erkélyajtókhoz a felsőbb szinteken, amelyek az utcáról jól láthatóak
 •     Betörési próbálkozások ellen, amikor is testi erővel, pl. az ablak berúgásával próbálnak bejutni.

Betörésvédelmi osztály 2 (WK2)

 •     Védelem az alkalmi tolvajok ellen
 •     Földszinti és pinceablakokhoz, amelyek az utcáról nem láthatóak
 •     A betörési próbálkozások ellen, amit egyszerű szerszámokkal, mint csavarhúzó, fogó és feszítővas

Hangszigetelés

Élvezni a nyugalmat 

A zaj akár az egészségünkbe is kerülhet. Ezért a zaj- és hangszigetelés szintén az egyik legfontosabb tényezővé válik. A modern hangszigetelő ablakoknál mérvadó a mindenkori lakókörnyezet és a külső zajszint. Az intelligens profiltervezéssel az ablak rendszerek a hatásos hangszigetelés valamennyi követelményének eleget tesznek. A megfelelő hangszigetelő üveggel együtt zavartalan lakókörnyezetet biztosítanak, és ez által emelik az életszínvonalat.

Hogyan kerüljük el hatásosan a zajt: 

Az ablakokat hangszigetelésük alapján különböző osztályokba soroljuk. Mérvadó ennél a besorolásnál a már kiértékelt hangszigetelés mértéke. A hangerősségtől függően a hangszigetelő ablakok alkalmazkodnak az adottságokhoz. Az olyan helyiségeknek, amelyek különösen magas külső zajszintnek vannak kitéve, nagyon jó hangszigetelő tulajdonságú (magas hangszigetelő osztályú) ablakokkal rendelkezniük. Az S 8000 IQ rendszer a hangokat egészen 47 dB-ig lecsökkenti. 

Példa a hangszintre:

 •     Robogó kb. 70 dB
 •     Autó kb. 75 dB
 •     Teherautó kb. 90 dB
 •     Repülőgép kb. 140 dB

Schüco ablakok

Kinek ajánljuk ezeket az ajtókat, ablakokat?

Azoknak akik… 
• 10 éven túl is szeretnének megbízhatóan működő ajtót vagy ablakot használni,
• tisztában vannak azzal, hogy a jó minőség értéket, megbízhatóságot jelent,
• szeretnék tudni mit kapnak a pénzükért,
• nem a legolcsóbb, hanem a legjobb ár/érték arányú nyílászárót keresik..,
• fontosnak tartják a gyártó felelősség vállalását, a valóban érvényesíthető garanciát,
• a választásnál értékelik, hogy ezeket az ajtókat, ablakokat kiváló szaktudású emberek készítik el ellenőrzött alapanyagokból, ellenőrzött minőségben,
• otthonuk biztonságát is szem előtt tartják.

Néhány megfontolandó tanács
• Informálódjon, hogy a nyílászáró csere milyen munkaműveletekkel jár majd az Ön otthonában.
• Nagy fontossággal bír, hogy milyen szakértelemmel építik be a nyílászárókat.
• Gondolja át, hogy mit vár el a nyílászáróktól (hogyan nyíljanak, milyen legyen a hang és hőszigetelési képesség, esztétikai elvárások stb…).
• Mit és milyen minőségű anyagokat, tartozékokat tartalmaz a megadott ár.
• Fordítson külön figyelmet az üvegezés tulajdonságaira, hiszen egy ablak esetén ennek jóval nagyobb a felülete mint magának az ablaktoknak, keretnek.
• A légkamrák száma önmagában nem jelenti azt, hogy az ablak jobban “teljesít” majd. Itt fontos a kialakítás, az anyag minőség és vastagság, a szigetelő-tömítőelemek minősége stb. Számos fontos információt lehetne még felsorolni.

A könnyebb áttekinthetőség miatt néhány pontban a legfontosabbakat felsoroljuk: 
• az alapanyag minősége
• a gyártástechnológia és szakértelem
• a beépítési mélység (profil vastagság)
• az üvegezés, üvegrétegek száma
• légkamrák kialakítása és belső falvastagsága
• a vasalat szerkezete, minősége
• a beépítés szakszerűsége

SCHÜCO Corona CT 70

a leginkább keresett termékcsaládunk,amely 2 féle formavilággal rendelhető (Classic, Rondo)
A profilok karcsú megjelenése elegáns összképet ad az Ön otthonának.

A profilon belül öt zárt légkamra gondoskodik a megfelelő hőszigetelési értékről.

• Régi nyílászárójának cseréje esetén fűtési költségének mintegy 20%-át spórolhatja meg egy hagyományos méretű családi ház esetében.
• Két síkban eltérő tömítési szint révén hatékony hangszigetelést és légzárást biztosítanak.
• Különös figyelmet érdemel az acél merevítéses technológia kiváló statikai jellemzőkkel.
• A legmodernebb zárással ellátott GU vasalat megnehezíti a betörők és a tolvajok életét, otthonát pedig biztonságosabbá teszi.
• A Corona CT 70 tulajdonságainak köszönhetően a jövô energiatakarékossági követelményeit is képes teljesíteni.
• Tökéletes víz- és légzárás, a helység huzat- és nedvességmentességének a biztosítására.
• Magas minőségű hőszigetelő üveg az alacsony hőátbocsátásért.

Jó tudni: a SCHÜCO CORONA CT 70 ablakok és azok egyedi kiegészítői hosszú évek után is alig igényelnek karbantartást, emellett könnyen tisztíthatók. A profilok felülete magas fényű, színálló, a GU vasalati elemek és a kilincsek korrózióállók. Így Ön biztos lehet abban, hogy az új, az Ön igényeihez igazított SCHÜCO CORONA CT 70 ablakokban sokáig örömét fogja lelni.

Schüco Corona SI 82

Energiatakarékos, kiemelt biztonságot és a legnagyobb lakókomfortot adó ablakrendszer alegmagasabb igények kiszolgálására.

• Innovatív, új mércét felállító profiltechnológia: melynek eredménye a legmagasabb hőszigetelési értékkel bíró, meggyőzően filigrán ablakszerkezetet. A SCHÜCO CORONA SI 82 energiatakarékos ablakok kitûnő hő- és hangszigetelő képessége és a kiváló üvegezés révén Ön harmóniában élhet a környezetével. Egyúttal jelentős energiamegtakarítást érhet el.
• 6 kamrás profilrendszer optimalizált hőszigetelési tulajdonságokkal.
• A három tömítési sík optimális védelmet nyújt a szél, az eső és a zaj ellen.
• Keskeny, látszó profilszélesség a maximális fényáteresztésért.
• A megnövelt 82 mm-es beépítési mélység biztonságossá teszi a szerkezetet betörésvédelmi szempontból is.